Fiets safe de winter door

Terwijl de dagen steeds iets langer worden en de winter op zijn einde loopt, stappen we weer vaker op de fiets. Toch blijft het weer in deze periode nog onvoorspelbaar, en valt de avond soms sneller dan je verwacht. Extra belangrijk dus om in deze periode goed zichtbaar te zijn op de weg!

Maar hoe val je nu extra op tijdens je fietsrit zonder meteen een veiligheidshesje aan te trekken? Daar helpen wij je graag mee. De speciaal geselecteerde collectie van Basil voor extra zichtbaarheid heeft een aantal innovatieve features die ervoor zorgen dat jij opvalt op je fiets. Lees snel verder wat deze fietsaccessoires zo opmerkelijk maakt.

Basil Miles - Basil Soho - Basil B-Safe - Basil Cento Tech Fiber - Basil Cento Alu - Basil Skane HiVis - Basil Kratklikkers

Reflectie

Bij Basil begrijpen we hoe belangrijk het is om goed zichtbaar te zijn, ongeacht het seizoen. Daarom denken wij bij elk ontwerp na over reflectie, om jouw veiligheid op de fiets te vergroten. Zo zijn alle Basil fietstassen, fietsregenkleding en een aantal manden voorzien van reflectie aan meerdere kanten. Bij al onze regenkleding is er zelfs gebruik gemaakt van de ton-sur-ton-reflectie. Hiermee hoef je geen concessies te doen aan stijl, het reflecterende materiaal valt alleen op wanneer het belicht wordt.

Om de zichtbaarheid van onze kratten te vergroten zijn reflecterende kratklikkers verkrijgbaar. Heel makkelijk te bevestigen; een echte eye-catcher!

De Basil Miles serie is een mooi voorbeeld van hoe het subtiel verwerken van reflectie je tas extra opvallend maakt. Met deze sportieve tassen serie kan je ook tijdens onvoorspelbare winterdagen veilig op avontuur, zodat jij onbezorgt kunt shinen tijdens je fietstocht!

#FietsmetBasildewinterdoor

LED's be seen

Goede verlichting op je fiets is belangrijk. Maar naast je reguliere fietsverlichting zijn er nog meer manieren om je zichtbaarheid op de fiets te vergroten. Zo is een selectie van onze Basil fietstassen en fietsmanden uitgerust met een geïntegreerde LED-strip. Deze fietsaccessoires met Nordlicht Technology zijn speciaal ontworpen voor extra zichtbaarheid wanneer je door de schemer of het donker fietst, of overvallen wordt door een flinke (sneeuw)bui. Naast de tassen met geïntegreerde LED-strip, hebben veel van onze tassen lusjes om LED lampjes aan te bevestigen. Handig!

We lichten graag onze collectie fietstassen en fietsmanden met Nordlicht Technology verder uit.

High Visibility

Natuurlijk kunnen we tijdens de late winterdagen ook een onverwachte regenbui niet uitsluiten. Naast de juiste reflecterende accessoires en fietsverlichting, kan hoogwaardige regenkleding met reflecterende details bijdragen aan je zichtbaarheid. Want laten we eerlijk zijn, jij fietst veel fijner als je weet dat je wordt gezien, ongeacht het weer of het tijdstip van de dag.

Bij het ontwerpen van de Basil Skane HiVis was zichtbaarheid hét hoofdthema. Dankzij de 360° reflectie en de neongele kleur zit je stralend op de fiets, zodat je dag en nacht lekker opvalt. Het is bijna onmogelijk om hierin niet gespot te worden! Bekijk snel wat deze serie nog meer bijzonder maakt.